Månedens vin januar: Utraditionel Pinot Noir fra Provence

God Pinot Noir er bestemt ikke noget, der normalt forbindes med Provence. Det forbindes nærmere med nordligere og køligere områder som Bourgogne og Champagne – og så naturligvis den nye verden, Amerika. Dette skyldes i bund og grund at Pinot Noir er en temperamentsfuld ”dame”, der foruden stor indsats fra vinmageren også foretrækker perfekte omgivelser og betingelser for at levere den kvalitet, der har gjort den berømt i hele verden.

Nu forholder det sig gudskelov sådan, at vores venner fra det provencalske vinhus Marrenon aldrig har været bange for en udfordring, og med deres Pinot Noir Cuvée Rare har de netop sat sig for at undersøge hvad der skete, hvis man med deres erfaring og ekspertise forsøgte at skabe en provencalsk pinot.

Cuvée Rare Pinot Noir - Marrenon

Resultatet af deres anstrengelser er på en gang velkendt og anderledes: Frugten er umiskendelig Pinot Noir med et twist. Masser af friske røde bær med en undertone af kirsebær af nærmest marmeladeagtig karakter, som dog ikke på nogen måde bliver vulgær. Den umiskendelige kølighed og nærmest underspillede karakter, man finder i visse Pinot’er fra kolde egne, er svær at få øje på, og i munden brager vinen igennem med masser af frugt, friskhed og power, men besidder dog stadig den forførende balance og fnuglette tanniner, vi kender og elsker fra klassisk pinot noir.

Som med stort set alt anden Pinot Noir anbefaler vi også her at servere den let afkølet ved 15-16 grader, hvor vinen gør sig absolut bedst. Hvad angår mad er den absolut favnende. Prøv den for eksempel til pølsebordet, til lette oste, stegt fjerkræ med kraftig sauce eller endda svinekød og lettere okseretter. Med sin forunderlige blanding af provencalsk kraft og pinot noirs klassiske elegance vil den kunne favne de fleste madvalg, eller for den sags skyld stå helt alene som et lille hyggeglas.

Kort og godt: Pinot Noir Cuvée Rare fra Marrenon er en anderledes Pinot Noir oplevelse, der bør prøves og til en pris på blot 90 kroner flasken, er det også en absolut fornuftigt prissat hyggevin til årets første måned, hvor der traditionelt er lidt lavvande i de fleste vinbudgetter.

 

2016 Les Grains, Pinot Noir, Marrenon, Rhône – pris: 90 kr / flasken

Bestil her eller køb den hos en af vores forhandlere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *