Månedens vin maj: 2017 Classique Rosé – Den perfekte rosé fra Marrenon

Findes der rosévin, som kan drikkes til alle lejligheder, også selvom lejligheden bare er torsdag aften på terrassen? Som hverken er for meget eller for lidt, som man altid kan forsvare at åbne, og som trods sin gode pris på ingen måde virker billig ”billig”?

Hvis ja, så er svaret måske maj måneds vin, den karismatiske og tilgængelige Classique Rosé fra Marrenon, der med sin intense pink farve og forunderlige farvespil med kirsebærrøde refleksioner virker på én gang både kølig og forførende.

Marrenon Classique Rosé

Vi har her at gøre med en aromatisk rosé med en delikat smag af små, friske røde bær og mineralske undertoner, og en flot, klassisk balance imellem friskhed og bærsødme. En behagelig og forfriskende vin, der glider ned ved en hver lejlighed, men specielt anbefales som aperitif, til lyst kød og skaldyr eller til friske, provencalske salater.

Dette er rosé, som alle vil kunne lide – specielt når det kommer til prisen! Sølle 80 kroner flasken koster vidunderet, og til den pris får du altså vin, som langt overgår det du finder i supermarkedet til samme pris både i smag, kvalitet og historie.

I Classique-serien fra Marrenon er hver vin lavet på én enkelt druesort, i dette tilfælde Merlot. Tanken med serien er nemlig at få det mest klassiske og rene udtryk ud af den anvende drue, her altså Merlots friske, røde frugt, charmerende syre og sprøde friskhed. Ved at lave vinen som rosé og uden indblanding fra eg undgår man tanniner, den mest fremtrædende syre-elementer og de tungeste noter, og får i stedet en umådelig sprød, frisk og frugtig vin. Et lille mesterværk fra en af Frankrigs helt store vinfirmaer, der trods en imponerende størrelse stadig formår at producere ”små” vine med stil og karakter.

 

Marrenon: Lidt om producenten

Vinfirmaet Marrenon er etableret i 1965, og er i dag en sammenslutning af 650 vinavlere fordelt på hele 9 kooperativer. Marrenon’s marker dækker et areal på 4000 ha i Ventoux, Luberon, Crozes-Hermitage og Gigondas.

I de sidste 5 år har folket bag Marrenon forpligtet sig til at opbygge en generation af vinavlere som både vil være innovative, kvalitative og fordomsfri. Med vinmageren Philippe Tolleret ved roret har Marrenon en ambition om at blive anerkendt for vin af høj kvalitet med stærke personligheder, og projektet er for alvor ved at lykkes.  I dag står Marrenon for 80% af det dyrkede areal i Luberon og 15% i Ventoux. Vinene er opdelt i 3 grupper: Classique, Terroirs d’Altitude og Sélections Parcellaires, som hver især har deres unikke præg og kvaliteter.

For Classique-gruppen gælder det at man her går efter druernes rene, uforarbejdede udtryk uden for meget omsvøb og ”dikkedarer”… Bare masser af frugt, friskhed og spræl!

Bestil vinen her, eller køb den hos en af vores mange forhandlere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *