Månedens vin(e) Juli: Magi på flaske fra mikroproducent i Franken

For snart en håndfuld år siden spadserede en lille, tysk mand ind i vores butik i Kolding. Ulf hed han, og Ulf producerede vine fra småbitte marker i vinregionen Franken. Ulf var, uden den helt store plan, taget på en impulsiv salgstour i Danmark, og var på den måde tilfældigvis lige kommet forbi vores lille vinhandel.

Skal vi være ærlige grinede vi nok lidt over Ulf og hans improviserede projekt men sagde selvfølgelig ja til at smage på hans varer. En halv times tid senere kunne Ulf aflyse resten af sin salgstour, vi havde købt samtlige flasker, han havde til salg.

Ulf og hans lille vinhus, Weinbau Barthel, kunne nemlig noget, mange andre ikke kunne. Lave vine som på en gang er helt klassiske Franken-vine i deres udtryk, men samtidig alligevel forfriskende, fornyende, frugtige og mesterligt sammensatte – uden at de på nogen måder koster en bondegård. Det var lige godt pokkers, har vi sagt til os selv og hinanden flere gange siden, og vi gør det faktisk stadig, for Ulfs lille vingård leverer stadig noget af den bedste tyske vin, vi længe har smagt, og det helt uden fanfarer og overdreven stolthed!

Lidt om vinhuset Weinbau Barthel

Weinbau Barthel blev grundlagt i den klassiske tyske vinregion Franken i 2010. Det hele startede under navnet Weinbau Notling/Barthel som et lille hobbyprojekt mellem to venner, hvor en meget lille parcel med et areal på kun 280 kvadratmeter blev opkøbt i Klingenberg (Main) nær Frankfurt.  Allerede et år senere opkøbte Notling og Barthel en større parcel på 2600 kvadratmeter i Großheubach og en tredje, igen i Klingenberg.  Der dyrkes i dag vin på små 5000 kvadratmeter. I sommeren 2015 valgte Notling og Barthel at gå hver til sit, men projektet blev heldigvis videreført af vores ven Ulf Barthel og vingården skiftede i denne forbindelse navn til Weinbau Barthel

Der er tale om en yderst begrænset produktion, hvor kvaliteten virkelig er i højsæde. Alle vinmarker er skåret ud i terrasser, der kan dateres tilbage til det 12 århundrede og al arbejde foregår ved håndkraft. Der bliver dyrket de klassiske ”Franken” sorter som Riesling, Müller-Thurgau, Kerner og Silvaner, Portugieser og Spätburgunder (også kendt som Pinot Noir).

Hele produktionen overses med ekstrem fokus af fordybelsens mester Ulf Barthel selv. En mand som egentligt kun kan beskrives som en kæmpe, vaskeægte vinnørd – i ordets allermest positive forstand. Alle aspekter af produktionen gennemtænkes, beregnes og optimeres hvis nødvendigt. Ulf helmer ikke før han er absolut tilfreds.

Det giver i sidste ende et lille men fabelagtigt udbytte af vine, som vel bedst kan betegnes som kultvine – snorlige, intense, smagfulde og fuld af hele Frankens sjæl til en pris, som egentligt burde være løgn. Men nu er vi heldigvis over årene blevet rigtig gode venner med Ulf, og har haft mulighed for at opkøbe store dele af produktionen, og tilbyde den til en yderst fordelagtig pris.

Fælles for vinene er ord som friskhed, mineralitet og nerve samt en forbløffende, frisk frugtprofil, som er aldeles unik for hver enkelt drue, der anvendes.  Vi har derfor også her i juli, helt ekstraordinært, valgt at medtage to månedens vine for at give dig mulighed for at prøve flere sider af Ulfs fantastiske og sjældne vine.

Du kan således vælge frit imellem den friske og dejlige 2016 Riesling Kabinett eller den klassiske 2016 Spätburgunder Qualitätswein til samme skarpe pris. Valget er dit, men prøv endeligt begge! Du vil ikke fortryde det!

Køb den hos en af vores mange forhandlere eller bestil her på siden!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *