Månedens vin august: Lækker Siciliansk Rosé fra Cantine Grasso

Cantine grasso

Kære venner, vi prøver igen! Meget bedre kan det vel ikke siges… Vi har, for nu at sige det mildt, haft visse udfordringer med at holde rosévin på lager i denne fabelagtige danske sommer. ”I tørlægger os simpelthen,” græd vinmændene i kor… Men det er faktisk ikke engang løgn! Vi KAN ikke følge med!

Sidst vi kørte rosé som månedens vin her på siden opfordrede vi jer til at købe hurtigt, og det gjorde i så. Cirka to dage inde i juni måneden, havde vi udsolgt! Ikke kun af månedens vin, men af flere andre gode alternativer. Nuvel, som skrevet tidligere: vi prøver igen… Og denne gang har vi købt rigeligt – håber vi! Vi garanterer intet længere i denne historiske sommer, og vi aner ikke hvor hurtigt salget kommer til at gå.

Nåh, nok om forklaring og undskyldninger, det skulle jo handle om rosévin, og for den sags skyld også om nyheder. 2017 Baldovino Rosé fra Sicilianske Cantine Rosso er nemlig ganske ny i sortiment her hos Vestergaard Wines, men bestemt ikke noget dårligt nyt bekendtskab.

Den dybt lyserøde vin er lavet på 100 % Nero d’Avola, Siciliens berømte blå drue, og har takket være det varme og solbeskinnede øklima udviklet en skøn og frugtig bouquet med skønne aromaer af granatæbler, solbær og små, syrlige og frugtige skovjordbær. Smagen, er blød, mild og indbydende. Frisk men med et strejf af sødme og en mellemlang, rund og velafbalanceret eftersmag.

Prøv den for sig selv som tørstslukker eller aperitif, hvor den gør sig storartet her i heden, eller gør som de lokale på Sicilien: Nyd den til ukomplicerede retter med frisk fisk eller skaldyr, lette salater, godt brød nybagt brød med friskost eller andre Middelhavs-inspirerede retter. Så har du det perfekte tilbehør til sensommerens varme aftner, der bare synes at fortsætte.

Trænger du også til tørstslukning og lindring her i varmen, så prøv vores nye sicilianske roséperle, men slå hellere til nu. Vi tør som sagt ikke garantere lagersituationen på denne halvtørre og læskende perle af en vin!

 

Lidt om producenten Cantine Grasso

Vingården Cantine Grasso blev grundlagt i 1887, og er beliggende i det nordøstlige Sicilien. Siden starten er vingården gået i arv, og drives i dag af Alessio, den fjerde generation, som sammen med femte generation, sønnerne Tullio og Carmelo, forsøger at drive gården til nye højder.

De første vinstokke blev plantet af Don Peppino, og i 1925 indviede familiens første Alessio, Don Peppinos søn, den første vingård i Milazzo, som øjeblikkeligt blev kendt for sine monumentale tønder, hver med flere hundrede hektoliter i kapacitet. I disse første mange år blev den lokale vin regelmæssigt solgt til Piemonte eller Frankrig, hvor den generøst bidrog til indholdet i de mest berømte châteauers vine.

I løbet af 1950’erne opbyggede Carmelo, Alessios søn, en ny, moderne vingård, der med friske ambitioner og fornyet energi skulle føre familiens passioner og traditioner videre ind i den moderne vinproduktions verden. Projektet lykkedes, og fra 1984 var vingården igen i hænderne på en Alessio, og der blev igen investeret stort– bl.a. i forbindelse med omlægning til økologisk produktion, som også fortsætter I dag, fem generationer senere, hvor familievirksomheden viderefører sine traditioner, dygtighed og passioner i en moderne men traditionsbunden vinfremstilling.

 

2017 Baldovino Rosé – Cantine Grasso – Sicilien, Italien – Køb den her på siden, eller hos en af vores mange forhandlere i Danmark!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *