Månedens vin september: La Fea Reserva 2012 til urimelig lav pris

”Man skulle tro, det var løgn!” Det siger mange af vores kunder, når de smager månedens vin, og det gjorde vi for den sags skyld også selv, da vi smagte den første gang! Med sine flotte kirsebærrøde farve, og komplekse bouquet af tørrede frugter, vanilje og balsamico er den praktisk talt alt som en klassisk, spansk reserva skal være – til en pris, som nærmest ikke burde være muligt! Læg dertil dejlig afrundede noter fra de 12 påkrævede måneders fadlagring, velbalanceret syre og tanniner samt en lang frugtig finish, og man kan begynde at undre sig over, at vi faktisk kan sælge denne vin til en normalpris på blot  95 kroner flasken – hvilket mange i øvrigt allerede har gjort.

La Fea Reserva 2012

Når det alligevel kan lade sig gøre at sælge en ægte, klassisk spansk reserva med 12 mdrs fadlagring og fem efterfølgende år på flaske til denne spotpris, skyldes det, at producenten fremstiller vin på imponerende stor skala, men alligevel af en kvalitet, som gør, at vi har valgt at tage den i sortiment og dermed tilbyde vores kære vinvenner spansk kvalitetsvin med sjæl og karakter til en pris, som absolut er til at betale.

Men hvad med navnet, spørger den opmærksomme læser måske? Jo, ser I… Som nogen måske vil vide, er ”La Fea” spansk for ”den grimme” – hvilket måske nok er et noget specielt navn for en vin, men på ingen måde skal ses som en reference til vinen eller dennes kvalitet. Det er snarere en reference til karikaturen af damen på etiketten, den tidligere dronning ”Isabella den katolske” fra provinsen Aragonien, der åbenbart ikke kun var særdeles upopulær blandt folket, men tilmed sagdes at være temmelig – ja, grim – at derned vandt tilnavnet La Fea blandt befolkningen.

Ja, så åbenmundet var man altså også den gang, men vi skal sådan set undlade at kommentere på navngivning af spanske kongelige og for den sags skyld vine, og blot konstatere at der bag det spøjse navn og den karikerede etiket gemmer sig vin af stor kvalitet til en særdeles rimelig pris, og DET er der ikke noget grimt ved.

Skal du også smage hvor nærmest uhørt billigt spansk vin med sjæl og karakter kan skæres? Så nup endelig et par flasker af La Fea Reserva 2012 til omkring 95 kroner flasken bliver det altså ikke meget billigere for Reserva i dette kvalitetsleje!

 

2012 La Fea Reserva – Paniza – Cariñena, Spanien

Bestil den her på siden, eller besøg en af vores mange forhandlere rundt omkring i Danmark!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *