Chataeu L’Ermitage – 2016 Tradition – Pilgrimmenes vin fra Costierés de Nîmes

Kan en vin være både letdrikkelig og den perfekte bøfvin? Vi vover svaret ja med oktober måneds vin: 2016 Tradition fra Chateau L’Ermitage i Costieré de Nîmes.

Med en indbydende grantatrød farve, frutgrig fylde og flot krydret struktur samt et væld af aromaer der leder tankerne hen på røde bær, krydderier og lakrids, er den nemlig den perfekte tørstslukkende vin, men også meget mere end det.

Chateau L'Ermitage - Tradition 2016

På trods af sin tilgængelighed og charmerede, venlige tanniner, er den med sine noter af røde frugter og varmende krydderier alligevel ganske fortrinligt som madvin. Ja, den spiller faktisk rigtig godt til nogle af de favoritter, der igen dukker frem nu hvor vejret går mod det køligere. Prøv den for eksempel med grillede bøffer, lam, krydrede pølser eller modne, faste oste… Eller bare til en hyggeaften på sofaen: Tradition fra Chateau L’Ermitage er i sandheden en alsidig vin.

 

Lidt om vinhuset – Chateau L’Ermitage

Egentligt er Tradition et rammende navn for månedens vin. Det lille vinslot, Chateau L’Ermitage i Costieré De Nîmes hvorfra vinen stammer kan nemlig spore sin historie helt tilbage til det 12. århundrede. Dengang gik den historiske pilgrimsrute ved navn Saint Jacques de Compostela direkte igennem slottets marker, og ikke helt overraskende startede produktionen dengang med det noble formål at lave vin til pilgrimmene på færd.

Dengang var vinen udelukkende hvid og sød, og selvom man i dag som de eneste i regionen har tilladelse til at producere sød hvidvin på Muscat-druen, produceres der på Chateau L’Ermitage i dag primært tørre vine; både røde, hvide og rosé – og det med både kant, flair og kærlighed.

I markerne og kælderen på Chateau L’Ermitage huserer nemlig Jérôme Castillon, en af vores mere levende vinvenner, der på mange måder er lige så finurlig som sin vin. Fuld af fest, farver og røverhistorier, som han er, er han ofte på farten over hele verden for både at finde inspiration og promovere sine vine, men samtidig er han en gudsbenådet vinmager: finurlig, eftertænksom, koncentreret og dygtig, som går enormt meget op i arbejdet i marken og kælderen. Dette mix af kant, seriøsitet og talent smages tydeligt i Jérômes vine – lige fra de fantastiske og dyre topvine til hans ydmyg ”visitkortvin” Tradition, som på trods af at være billigst i sortimentet rummer smag, kvaliteter og sjæl, som rækker langt udover dens ydmyg pris og dermed sikrer den titlen som Månendens vin i oktober.

 

2016 Tradition – Château l’Ermitage – Costierés de Nîmes – Frankrig

Køb den her på siden eller hos en af vores mange forhandlere over hele landet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *