Månedens vin november: glem ALT om Australsk marmeladevin!

kangarilla road winery

Marmeladevin er en betegnelse, der ofte bliver brugt, når talen falder på australske vine. Men månedens vin er heldigvis alt andet end marmeladevin. Den lidet flatterende betegnelse hentyder til, at australske vine, som oftest laves på druen Shiraz, dyrkes under varme og solrige forhold, hvilket giver vinene en umiskendelig frugtig, kraftig og nærmest sødmefuld stil, som mange elsker og snart lige så mange elsker at hade.

Men hos familien O’Brien hos det moderne og trendy Kangarilla Road Winery i McLaren Vale gør man heldigvis tingene lidt anderledes. Her går man ikke så meget op i traditionelle australske dyder. Her dyrkes efter internationale forbilleder, der nørdes i eksperimentelle druesorter, mikroklimaer, kølende zoner, pålandsvind og jordbund uden man dog på nogen måde glemmer at lege, eksperimentere og have det sjovt.

2016 Kangarilla Road Shiraz

Ja, sandt at sige er familien nok en af de mere levende og spændende vi kender, og det mærkes i de vine, de producerer. Vi snakker vine, der vel bedst kan beskrives som australske vine efter europæisk forbillede: lettilgængelige og umiskendeligt frugtige uden dog at blive ensidige eller vammelsøde. Tag nu månedens vin ”Core Range Shiraz”, der på trods af at være lavet på Australiens traditionelle drue, er alt andet end traditionel australsk vin.

Her får du en dejlig rund, aromatisk vin med noter af blomster og søde røde bær i duften, som i smagen mødes med lækre noter af ribs, fuldmodne mørke kirsebær, jordbær og endda karamelliseret rødbede. Tanninerne er bløde og venlige, og binder sammen med en let syre hele herligheden smukt sammen. Alt i alt et atypisk og prægtigt bud på en unik australsk vin, som gør sig godt til rødt oksekød, grillede bøffer eller aromatiske oste.

2016 Core Range Shiraz
Kangarilla Road
McLaren Vale
Australien

Køb den her på siden, eller hos en af vores mange forhandlere!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *