Månedens vin januar: La Fea Gran Reserva til SPOTpris

Cantine grasso

”Man skulle tro, det var løgn!” … Sådan startede vores beskrivelse af måneds vin i september 2018, hvor vi havde fokus på den almindelige La Fea Reserva 2012 fra Paniza i Spanien.

Og sådan kunne denne beskrivelse egentligt også starte. ”Man skulle tro, det var løgn,” er nemlig også lige præcis det samme som mange, når de smager denne månedens vin, nemlig ”storesøsteren” La Fea Gran Reserva fra 2010.

Med sit flotte granatæble-farvede skær med et hint af orange, og sin komplekse bouquet af modne sorte bær, vanilje og ristet toast er den praktisk talt alt som en klassisk, spansk gran reserva skal være – til en pris, som nærmest ikke burde være muligt! Læg dertil tydelige men alligevel dejligt afrundede fadnoter fra 24 måneders fadlagring på nye franske egetræsfade, velbalanceret syre og silkebløde tanniner samt en lang frugtig finish, og man kan begynde at undre sig over, at vi faktisk kan sælge denne vin til en normalpris på blot 120 kroner flasken – hvilket mange i øvrigt allerede har gjort.

Når det alligevel kan lade sig gøre at sælge en ægte, klassisk spansk reserva med 24 måneders fadlagring og seks efterfølgende år på flaske til denne spotpris, skyldes det, at producenten fremstiller vin på imponerende stor skala, men alligevel af en kvalitet, som gør, at vi har valgt at tage den i sortiment og dermed tilbyde vores kære vinvenner spansk kvalitetsvin med sjæl og karakter til en pris, som absolut er til at betale.

La Fea Gran Reserva

Men hvad med navnet, spørger den opmærksomme læser måske? Jo, ser I… Som nogen måske vil vide, er ”La Fea” spansk for ”den grimme” – hvilket måske nok er et noget specielt navn for en vin, men på ingen måde skal ses som en reference til vinen eller dennes kvalitet. Det er snarere en reference til karikaturen af damen på etiketten, den tidligere dronning ”Isabella den katolske” fra provinsen Aragonien, der åbenbart ikke kun var særdeles upopulær blandt folket, men tilmed sagdes at være temmelig – ja, grim – at derned vandt tilnavnet La Fea blandt befolkningen.

Ja, så åbenmundet var man altså også den gang, men vi skal sådan set undlade at kommentere på navngivning af spanske kongelige og for den sags skyld vine, og blot konstatere at der bag det spøjse navn og den karikerede etiket gemmer sig vin af stor kvalitet til en særdeles rimelig pris, og DET er der ikke noget grimt ved.

Skal du også smage hvor nærmest uhørt billigt spansk vin med sjæl og karakter kan skæres? Så prøv den utraditionelle og spændende La Fea Gran Reserva – det bliver altså ikke meget billigere for Reserva i dette kvalitetsleje!

2010 La Fea Gran Reserva – Paniza – Cariñena, Spanien

Køb den her på siden eller hos en af vores mange forhandlere!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *