Månedens vin februar: Ny fransk lækkerbisken fra Marrenon

Da chefen skulle introducere februar måneds vin for resten af holdet, skete det med store fagter og uventet sprogbrug, som blandt andet omfattede ordene ”lille lækker sag”, ”lækkerbisken”, og ”ædle dråber”.

Egentligt virkede det hele lidt underligt, for chefen er jo jyde af sind og har i bund og grund set lidt af hvert i vinbranchen. Men nuvel, da vi selv smagte, måtte vi jo give chefen ret. Der var noget lækkert og samtidig ædelt over månedens vin, den purunge og intense 2016 Okris fra vinhuset Marrenon i det sydlige Rhône.

Vinens sammensætning af 80% Grenache blandet op med 20% Syrah giver en mørk, dyb og intens vin, som trods sin relativt unge alder og fremtoning allerede nu er fuldt udviklet med masser af moden frugt, saft og kraft. Faktisk fremstår den overraskende åben med en dyb rød farve og en intens bærnæse domineret af modne solbær. I munden er det alt-overskyggende indtryk fuldmodne mørke bær – her finder man masser af brombær, solbær og mørke kirsebær, som langsomt kulminerer i en lang og frugtig eftersmag understøttet af bløde og venlige tanniner.

2016 Okris - Marrenon, Ventoux

 

Jo, vi må bøje os for chefen og for de ædle dråber, den er sgu lidt af en lækkerbisken – og et absolut fund til prisen på 99,95 pr flaske. Vi vil faktisk gå så vidt som kalde det endnu et overraskende pletskud fra vores venner hos Marrenon.

Nu kan det virke lodt underligt, at vi bruger ordet overraskende, men positivt overrasket er faktisk stadig hvad vi føler os, når vi smager en ny vin fra Marrenon. Ikke fordi det er overraskende, at de laver god vin – det er snarer overraskende, at de kan blive ved, vin efter vin!

I forhold til vores andre vinhuse er Marrenon en kæmpe. Det er de faktisk i forhold til de fleste vinhuse. Med en samlet produktion på rundt regnet 1 % af den samlede franske vineksport, er de en størrelse, der er til at tage at føle på. Men trods størrelsen, er deres vine langt fra den samlebåndsproduktion, man kender fra andre i den størrelse. Det er unikke, intense vine med sjæle, karakter og individuel charme.

Det skyldes i høj grad at man hos Marrenon er utrolig kritisk med udvælgelsen af sine druer. Med tusindvis af leverandører i flere vinregioner og mikroklimaer, har man nemlig råd til at være kræsen. Druerne til de enkelte vine udvælges fra stærkt afgrænsede områder, og nøje udvalgte producenter således at hver enkelt vin har sin egen stil, egen historie og eget udtryk fra det unikke område, den kommer fra.

Det giver vine med en sjæl og kraft, vine af en kvalitetet man ikke nødvendigvis forventer fra så stort et foretagende, men som netop på grund af firmaets størrelse alligevel kan leveres til en pris, som er særdeles attraktiv.

 

Køb den her på siden eller hos en af vores mange forhandlere over hele landet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *