Månedens vin marts: Chianti Colli Senesi fra Poderi del Paradiso – Bedst til prisen?

Chianti Colli Senesi Poderi del Paradiso

Tæt ved den toskanske bjerglandsby San Gimigano ligger den idylliske vingård Poderi del Paradiso. Her producerer man en bred vifte af vine med forskellige druesammensætninger og betegnelser, herunder også regionens stolthed: Chianti. Men ikke hvilken som helst Chianti, nej, man laver faktisk vores bedst sælgende Chianti igennem tiderne, den fantastiske, harmoniske og prisbillige Chianti Colli Senesi, som i den nyeste 2017 årgang er månedens vin i marts!

Lavet helt klassisk på 100% Sangiovese og med 12 måneders lagring på egetræsfade fremstår denne unge Chianti smukt rød i glasset med en intens aroma af modne røde bær. I smagen er den silkeblød og lækker med god fylde og kompleksitet, flot afmålte varme krydderier smt noter af tobak og kirsebær. Fra start til slut er smagen harmonisøgende og rund med en blid men vedvarende eftersmag. Kort og godt: et absolut mesterværk til prisen på omkring de hundrede kroner flasken, som bør nydes under de bedst mulige forhold:

Nyd gerne Chianti Colli Senesi ganske let afkølet ved mellem 15 og 17 grader enten til en hyggestund her og nu, på terrassen til sommer eller op til fire år ud i fremtiden. Chianti Colli Senesi er drikkeklar nu, men vil blive ved med at udvikle sig positivt helt op til seks år fra høståret.

 

Chianti og mad

Og hvad drikker man så en bestseller Chianti til? Tja, vi fristes til at sige alt godt fra Italien! Med sin runde, harmoniske profil kan Chianti Colli Senesi klare det meste. Prøv den for eksempel til pizza, pasta bolognese, lasagne eller modne oste. Er humøret stadig til simrerette trods det langsomt spirende forår, så prøv den endelig til en god gang osso buco, og brug også gerne et glas i gryden. Det bliver ganske enkelt ikke meget bedre!

 

Lidt om producenten: Poderi del Paradiso

Vingården Poderi del Paradiso udenfor San Gimigano har en lang og glorværdig historie. Den kan faktisk spore sine rødder helt tilbage til det 13. århundrede, hvor ejendomme først benævnes i lokale fortegnelser. Megen vin er siden løbet i åen, og meget har naturligvis ændret sig over tid, men Poderi del Paradiso nævnes løbende i prominente kilder op igennem historien indtil xxx familien i 1973 overtog den nuværende ejendom og påbegyndte deres nu verdensberømte produktion af vine og olivenolier i verdensklasse. Og beliggenheden er perfekt til netop disse formål.

Poderi del Paradisos er nemlig beliggende i en dal, hvor ejendommes vinstokke er plantet på terrasser, som skråner op omkring ejendommen i en amfiteater-lignende form. Denne klassiske måde at dyrke druer på beskytter mod elementerne og sørger for rigelig med solskin og varme til druerne i løbet af dagen mens den holder på varmen om aftenen og natten. Dette giver druerne de absolut bedste vækstbetingelser og dermed fuld modenhed og masser af saft, kraft, smag og syre i de høstede druer.

Den unikke blanding af klima, beliggenhed og god gammeldags kvalitetsbevidsthed gør Poderi del Paradiso i stand til at producere endda rigtig store vine, hvoraf de største og dyreste i de bedste årgange nemt kan gemmes og udvikle sig over årtier. Men skal vi være ærlige, så er vores favorit til prisen nok den mere beskedne men helt fantastiske Chianti Colli Senesi. Faktisk vil vi gå så langt som at sige, at det er den måske bedste Chianti, vi har smagt til prisen på omkring hundrede kroner flasken i vejledende udsalgspris.

2017 Chianti Colli Senesi – Poderi del Paradiso – Toscana, Italien – Køb den her på siden, eller hos en af vores mange forhandlere i hele Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *