Månedens vin juni: Middelhavsstemning på flaske fra Cantino Grasso

Sommervejr er, som bekendt, rosévejr, og med sådan en klassisk, lunefuld dansk sommer kan man nogle dage godt drømme sig lidt væk til sydens sol. Og i netop sådanne situationer er det naturligvis godt, at middelhavsstemning faktisk er noget, man kan finde på flaske:

Månedens vin i juni, Baldovino Rosé 2017, er et pragteksempel på middelhavsstemning og sydens sol på flaske. Den kommer fra det solrige Sicilien, og er lavet helt og aldeles på øens klassiske drue Nero d’Avola, som både har bagt i øens sol og nydt godt af den kølende middelhavsbrise. De perfekte forhold har givet perfekt modne druer, og har skabt en lækker og intenst farvet vin med en skøn frugtig bouquet med noter af vilde blomster fra de Sicilianske enge. Aromaerne i vinen har klar overvægt af granatæble, mørke solbær og fuldmodne skovjordbær. Smagen er frisk, syrlig, frugtig og med et strejf af sødme, som hænger ved i eftersmagen. Lukker man øjnene, og nyder udtrykkene, er det faktisk næsten som at være sydpå.

Vinen er perfekt til de lange lyse aftner eller til retter med skaldyr, unge, bløde oste eller salater med middelhavspræg. Nyd den i store drag i godt vennelag, og så skal det såmænd nok blive sommer i Danmark! Vores venner fra vores venner fra vinhuset mener, at vinen topper tre år efter høsten. men vi mener nu selv, at den er så absolut på toppen nu og bør drikkes nu for at sætte lidt ekstra kulør på sommeren 2019!

 

Lidt om producenten Cantine Grasso

Vingården Cantine Grasso blev grundlagt i 1887, og er beliggende i det nordøstlige Sicilien. Siden starten er vingården gået i arv, og drives i dag af Alessio, den fjerde generation, som sammen med femte generation, sønnerne Tullio og Carmelo, forsøger at drive gården til nye højder.

De første vinstokke blev plantet af Don Peppino, og i 1925 indviede familiens første Alessio, Don Peppinos søn, den første vingård i Milazzo, som øjeblikkeligt blev kendt for sine monumentale tønder, hver med flere hundrede hektoliter i kapacitet. I disse første mange år blev den lokale vin regelmæssigt solgt til Piemonte eller Frankrig, hvor den generøst bidrog til indholdet i de mest berømte châteauers vine.

 

 

I løbet af 1950’erne opbyggede Carmelo, Alessios søn, en ny, moderne vingård, der med friske ambitioner og fornyet energi skulle føre familiens passioner og traditioner videre ind i den moderne vinproduktions verden. Projektet lykkedes, og fra 1984 var vingården igen i hænderne på en Alessio, og der blev igen investeret stort– bl.a. i forbindelse med omlægning til økologisk produktion, som også fortsætter I dag, fem generationer senere, hvor familievirksomheden viderefører sine traditioner, dygtighed og passioner i en moderne men traditionsbunden vinfremstilling.

2017 Baldovino rosé – Cantine Grasso – Sicilien, Italien

Køb den her på siden eller hos en af vores mange forhandlere!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *