Search Site

Domaine Roger Perrin

Domaine Roger Perrin

Châteauneuf-du-Pape er muligvis den mest anerkendte appellation i det sydlige Rhône og dette med god grund. Der er særlige kendetegn, som adskiller denne appellation fra dens naboer. Jordbunden består af de kendte Galets Roulés, store runde og røde sten, der suger solens varme til sig om dagen og afgiver den til vinstokkene om natten, hvilket fører til en enestående modning og smag af druerne.

Siden begyndelsen af d. 19 århundrede har der eksisteret vinmarker på Roger Perrins ejendom. Efter Rogers uventede død under høsten 1986, overtog hans søn Luc som havde studeret ønologi og haft sin læretid på Beaucastel, domainet. Langsomt lykkedes det Luc Perrin at øget kvaliteten på sit domaine, og han fik statueret sig som anerkendt producent. Desværre måtte Luc bukke under for canceren i 2010, i en alt for ung alder. Efter Luc ́s alt for tidlige død overtog hans søster Veronique, som i øvrigt også er uddannet ønolog, driften, og hun står i dag for opretholdelsen af domainets høje vinstandard.

Roger Perrin ́s areal strækker sig over 37 ha vinmarker. På dette areal opnår nogle af stokkene en levealder på op til 120 år og den gennemsnitlige levealder er på 60 år. Domainets stokke er plantet på to typer jord. De klassiske Galets Roulés og en sandet type af jord, som giver mere aromatiske og balancerede vine. Domaine Roger Perrin er for nyligt af Robert Parker beskrevet studeret ønologi som ”den nye stjerne i Châteauneuf-du-Pape”.

5 vare(r)

pr. side

Tabel  Liste 

Sorter faldende

5 vare(r)

pr. side

Tabel  Liste 

Sorter faldende
På denne hjemmeside anvender vi cookies for at give dig den bedst mulige besøgsoplevelse. Læs mere om cookies her.
x

Back to top