Felline, Puglia - Italien

Felline har en lang historie, og er hovedpersonen i succesen med Primitivo di Manduria og milepæl projektet Accademia dei Racemi, der gav drivkraft til genoplivningen af ​​talrige oprindelige Puglia druer.

Navnet Felline kommer fra et stort arkæologisk område i Manduria, beliggende i kort afstand fra de berømte strande, hvor der er rester af en gammel by, kaldet Felline. Stedet er knyttet til en kristen legende - St. Peter, der forlod Antiokia i 45 e.Kr. for at rejse til Rom, forpligtet til missionen om at sprede kristendommen. Skibet han rejste på forliste og landede på en af ​​strandene nær Manduria. Felline folket gav ham førstehjælp bød ham velkommen i landsbyen, selvom der var en epidemisk pest i gang. St. Peter befriede folket og deres Fellone fra spedalskhed via mirakuløse helbredelser, hvilket fik hele samfundet til at konvertere til kristendommen. Felline gik derefter til Rom, hvor han grundlagde den katolske kirke og blev den første pave i historien.

Da Accademia dei Racemi-projektet blev grundlagt i 1996 af en flok unge og entusiastiske pionerer inden for vindyrkning havde ingen forestillet sig hvor stærkt deres ideer, forskning og arbejde ville påvirke den fremtidige udvikling af Puglia druerne og vinene. Alt begyndt med Primitivo di Manduria på Felline´s jord. Første primitivo-vin, der virkelig viste druens kvalitetspotentiale, en druesort der indtil daværende tidspunkt kun blev brugt til bulk vin.

Accademia dei Racemi udviklede en ny tilgang til vindyrkning og vinfremstilling med fokus kun på gamle oprindelige druer, for det meste ukendte og undervurderede på markedet. De største resultater blev opnået på Malvasia Nera, Fiano Minutolo, Ottavianello og Sussumaniello. Projektet involverede også Negramaro og for nylig Verdeca og Vermentino.

Se vinene fra Felline her: /collections/felline

 

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods