Torpez, Provence - Frankrig

Saint-Tropez er opkaldt efter den romerske officer Torpez. Torpez er også navnet på dette fantastisk vinhus beliggende på Saint-Tropez halvøen. Et vinhus der ærer landsbyens skytshelgen og beskytter dens lokale historie. 

Vinhuset Torpez er grundlagt i 1908. I 2019 blev vinhuset topmoderniseret med de nyeste vinfremstillings faciliteter.
Torpez vine drager fordel af en unik geografisk placering mellem Middelhavet, Saint-Tropez-bugten og Massif des Maures-bjergene. For over 500 millioner år siden resulterede en eksplosion af ​​lava og aske, dannelsen af ​​granit- og micaschist-klipper. Disse krystallignende klipper tegner sig for mineraliteten og balancen i Torpez-vinene.

Al høst foregår ved håndplukning om morgenen for at bevare friskheden i vinene.
TORPEZ-vine er indbegrebet af elegance, generøsitet og balance, samtidig med at de afspejler Saint-Tropez terroirs mangfoldighed og naturlige skønhed.

San Torpé i Pisa, Saint-Tropez i Provence: ifølge legenden for næsten 2.000 år siden blev en romersk officer fra Pisa lokalt kendt som enten Torpé eller Torpez San Torpé di Pisa, sendt afsted i en lille åben båd ved Arno-floden i Toscana. Den lille båd kæntrede og den romerske officer blev kastet af ved bredden af ​​St. Tropez. Sådan blev San Torpé fra Pisa kendt som Saint-Tropez i Provence.
Hvorfor kommer bogstavet “R” efter “O” i Torpez og før “O” i Saint-Tropez? Den samme vending af bogstaver findes med ordet "ost" på italiensk "formaggio" og "fromage" på fransk.

Se vinene fra Torpez her: /collections/torpez

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods